Friluftsliv och jakt

Näringsrik kost för att hämta näring

Om du är aktiv fiskare eller jägare så vet du vikten av bra kött och fina fiskar. Du vet även hur tidskrävande jakten och fisket kan vara samt hur tålamodet alltid måste vara på topp. Med andra ord är det otroligt kul att komma hem med bytet senare, men kanske inte lika lätt att laga till det. I vissa fall kanske du också säljer din fångst, vilket gör att du måste gå upp i ottan. Vem har tid att laga mat då?

Vad är lösningen för en pigg och aktiv friluftsmänniska som har jakten och fisket i blodet, när det är svårt att finna tid nog att laga en bastant och näringsrik middag? Istället för att låta din partner laga middag och slava i köket, så finns en finemang-lösning vid namn Matkasseguiden där du kan hitta och välja färdiga matkassar från välkända aktörer.

flugfiskeLivet som friluftsmänniska

När naturen kallar så är det svårt att motstå kraften och lockelsen. Naturen har du i blodet eller inte och tycker du från början att mygg, fukt och tystnad är strunt, så är det osannolikt att du kommer att ta en tvärvändning i dina åsikter. Att vara ute i friska luften och att röra på sig, att känna samhörighet med andra jägare eller fiskare, att se samspelet med hunden – gör dig mentalt avkopplad. Det tillför dig näring. Dock behövs också näring för din kropp när du är så pass upptagen med ditt friluftsliv. Många som jagar och fiskar lever på smörgåsar och kan ibland gå en hel dag utan att få något i magen. Detta kan påverka din koncentration och irritation på ett negativt plan. Samtidigt är det svårt att hinna tänka ut måltider och rätter när du är så inne i din hobby.

Näring för utveckling

Med friluftslivet får du tid att samla krafter och att hitta dig själv. Gör det med rätt kost och välj näringsrika och snabblagade matkassar att ta med i matlådor, som både ger dig god mat och sparar dig tid när du vill ägna dig åt annat. Livet berikas på många sätt och dessa två i kombination ger dig både mental och fysisk stimulans.