Teknik

Köksprodukter för dig som fiskar mycket

Om du älskar att fiska och gärna tillagar fisk på olika sätt gäller det att använda bra köksprodukter av god kvalitet för att fisken ska komma till sin rätt. Med ett välutrustat kök blir matlagningen dessutom både lättare och roligare.

Fisk är ett av de allra mest hälsosamma livsmedlen och ingår även i den populära Medelhavsdieten tillsammans med bland annat grönsaker och olivolja. För att framhäva fiskens fina smak gäller det att tillaga den på rätt sätt och ett bra tips är att ta del av råd från kockar som arbetar professionellt med matlagning. Kockar vet till exempel vilka köksredskap som är bäst att använda för att resultatet ska bli så bra som möjligt och använder gärna utrustning från PEN Products för att inreda restaurangköket med kvalitativa köksprodukter.

färsk fiskTillaga fisk

Tillagning av fisk kan ske på många sätt varav ett enkelt sätt är att steka den i en stekpanna. För bästa resultat krävs en stekpanna i gjutjärn eller kolstål och en bra stekspade för att vända på fiskfiléerna. Tänk på att pannan ska vara riktigt upphettad innan du lägger ner fisken. Att grilla är ett annat sätt att tillaga fisk på och det går både att grilla i utomhusgrillen och i ugnen om den har en grillfunktion. Vid grillning är det bra att ha både grillspett och grilltänger för att enkelt kunna hantera fisken. Ugnsbakning av fisk är en populär metod hos många och medan fisken står i ugnen i en god sås kräver den inte någon tillsyn utan du kan istället passa på att duka bordet och hacka en god sallad. För att kunna tillaga fisk i ugn behöver du en ugnsfast form i tillräcklig storlek för flera fiskfiléer.

Oavsett hur du tillagar fisken behöver du en bra kniv för att skiva fisken i fina filéer och det är viktigt att du slipar kniven regelbundet för att den inte ska bli slö. En alltför oskarp kniv är det lätt att slinta med och den är också svår att göra rena, fina snitt med. Ett vackert uppläggningsfat att lägga den färdiga fisken på är också viktigt för att göra dukningen vacker och tilltalande både för dig själv och dina gäster.

Bra att ha i köket för fiskfantasten

  • Stekpanna av bra kvalitet
  • Ugnsfast form
  • Filékniv för fisk