Fiske

Fiskesatsning i Göteborg

Havsöringsfiske i GöteborgUnder sommaren har Sportfiskarna i Göteborg genomfört en storsatsning på att få barn och ungdomar att intressera sig för sportfiske. Och den verkar ha fallit väl ut: mer än 2000 ungdomar har deltagit.

För att få unga intresserade av sportfiske har Sportfiskarna dels hållit i en fiskeskola, dels närvarat vid fler arrangemang som ägt rum i Västra Götalandsregionen. Fiskeklubbarna i Göteborg har hållit i fiskeskolan, som pågått under fem sommarlovsveckor och haft 140 elever. Sommaren har inte varit den bästa det här året, men vädret spelar ju mindre roll för en fiskeentusiast. Och det är just entusiastiska som deltagarna har varit.

Sportfiskarna har också följt med under arrangemanget Västerhavsveckan, som arrangeras av Västra Götalandsregionen på flera orter längs västkusten. Där har man informerat om sportfiskets betydelse för Västerhavet, och låtit ett stort antal barn och ungdomar prova på fiske. Man har även lärt ut tekniken för att använda haspelutrustning inomhus i Nordstan i Göteborg. Mer om Västerhavsveckan finns att läsa här.