Fiske

En riktig baddare

Hur mycket ligger gäddrekordet på? Det vet en person från Enköping som nyligen halade upp den största gäddan vi sett i Sverige. För ännu större fiskar får man nästan ta sig utomlands, till varmare breddgrader, för en fiskeresa och äventyr i främmande vatten.

pexels-photo-102730Vem vill inte fånga Sverige största gädda? Det blev verklighet för Enköpingsbon Fredrik Johansson som nyligen fångade en storgädda på hela 21,07 kilo. Han trodde först det var en säl, inte en gädda menar han i Enköpings-Posten.  Eftersom det även var första april trodde flera kompisar att fiskaren skojade med dem, men nej det var på riktigt. Storgäddan som många drömmer om finns där nere, simmar i djupet och överlistar de flesta – men denna gång gick den på betet och halades upp.

Stor fiskelycka i tropiska vatten

Utomlands kan man även där få stor fiskelycka – och dessutom fånga exotiska arter som man inte någonsin får fatt på i Sverige och i svenska vatten. I Expressen skrivs det om en fiskeresa till Panama där svenska fiskare fick upp en slags fisk, en spjutfisk, på drygt 150 kilo. Något annat än våra abborrar och regnbågsforeller, en helt annan sak än själva storgäddan till och med. Spjutfiskar kan bli väldigt stora när de väl är fullvuxna, men de finns främst i varmare områden, gärna neråt tropikerna. En variant av denna kan bli uppemot fem meter lång. I det här fallet släpptes dock spjutfisken ut i det fria igen.

För den som verkligen vill ut på en fiskeresa utomlands är det möjligt att inte bara besöka landet via en agent och på så sätt få hela resan bokad och planerad åt en. Det är dessutom helt möjligt att ta med sin egen båt, via båttransport, till den del av världen där man helst vill fiska. Det kan göra upplevelsen lite mindre turistig och mer spontan.