Teknik

Appar för fiskare

En smartphone är ett mycket användbart verktyg, även för fiskare. Två svenska appar ligger mig extra varmt om hjärtat, så de tänkte jag berätta om här.

Mobiltelefonen bär man alltid med sig, även när man fiskar (vattentätt packad då, naturligtvis). Om man har en smartphone med några bra appar i har man ett bra verktyg, som kan vara användbart även när man fiskar. Det finns två appar som jag använder extra ofta: Fishbrain och Fiska i Sverige.

Smartphone från HTC

Fishbrain har fått en hel del uppmärksamhet, även från folk som inte fiskar. Tillväxten sedan man startade har varit snabb, och det är uppenbarligen många som tror på idén. I den här artikeln berättas om Fishbrain och flera andra nya, spännande startups. Ska man sälja in den här appen snabbt kan man säga att det är ett slags Facebook för sportfiskare, där man kan dela med sig av bilder på sina fångster, och tips om bra fiskevatten, till både sina vänner och andra som delar ens passion för fiske. Mer om appen finns att läsa här.

För att hitta nya fiskevatten när man reser inom landet rekommenderar jag Fiska i Sverige, som guidar till svenska fiskevatten. I appen finns kartor för att hitta till mer än 18 000 fiskevatten, och en guide med våra 60 vanligaste fiskar.